Страховиків зобов'язали декларувати угоди і відшкодування збитку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Страховиків зобов'язали декларувати угоди і відшкодування збитку

Технології&Авто
234
Моторне (транспортне) страхове бюро розширило обсяг інформації про страховиків у розділі «Світлофор», повідомляють у МТСБУ.
Тепер страховики будуть зобов’язані щоквартально оприлюднювати інформацію про кількість укладених договорів ОСАЦВ, про суму премій за договорами ОСАЦВ, про кількість виплат.
Крім того, має бути оприлюднена інформація про середній термін врегулювання вимог з дати ДТП, про питому вагу врегульованих вимог за періоди до 90 днів від дати ДТП і до 120.
Також страховик зобов’язаний оприлюднити інформацію про суму здійснених страхових відшкодувань і кількість врегульованих вимог з використанням «європротоколу», про кількість скарг від постраждалих на дії страховика, а також про співвідношення кількості скарг до кількості здійснених страхових відшкодувань.
Оприлюднення інформації за таким переліком відбудеться вже за результатами другого кварталу 2016 за умови надання страхувальником згоди на оприлюднення такої інформації.
У разі відмови страховика про це буде зроблена відповідна позначка – «страховик не дав згоди на оприлюднення інформації».
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас