Volvo почне випуск автомобілів із шосейним автопілотом до 2021 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volvo почне випуск автомобілів із шосейним автопілотом до 2021 року

Технології&Авто
191
Компанія Volvo продовжує дослідження у сфері самокерованих автомобілів. Як повідомляє Bloomberg, до 2021 року шведський концерн має намір впровадити на комерційній основі систему, яка дає змогу машинам пересуватися повністю самостійно по магістралях.
З наступного року Volvo розпочне масштабні випробування автомобілів із системами автономного управління відразу в трьох регіонах. Зокрема, тестування відбуватиметься в Гетеборзі на південному заході Швеції. Крім того, випробування пройдуть у Великобританії та Китаї – і там, і там компанія планує задіяти в експерименті близько 100 автомобілів.
Volvo має намір аналізувати дані, щодня одержувані від самокерованих машин. Всю інформацію використають для подальшого розвитку технологій автономного управління – вони будуть адаптовані для їзди в звичайних умовах. Це є одною з ключових відмінностей проекту від тестування подібних автомобілів на менш реалістичних випробувальних полігонах.
Впровадження технологій автономного управління обіцяє революційні зміни в сфері дорожнього руху щодо чотирьох основних аспектів: підвищення безпеки, зниження завантаженості доріг, скорочення шкідливих викидів і економії часу.
Так, за даними незалежного дослідження, автопілоти здатні значно скоротити кількість ДТП. До 90% всіх аварій відбувається через помилки самих водіїв – цей фактор буде усунутий в машинах з автономним управлінням.
У плані завантаженості доріг машини з автопілотом сприятимуть формуванню більш рівномірного потоку, знижуючи затори, а значить, скорочуючи обсяги шкідливих викидів і пов’язане з ними забруднення навколишнього середовища. Нарешті, розвантаження доріг дасть змогу водіям економити час.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас