Заснований українцями стартап залучив $500 000 від польських мільйонерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заснований українцями стартап залучив $500 000 від польських мільйонерів

Фондовий ринок
1028
Краківський стартап CallPage, заснований українцями, залучив новий раунд інвестицій від польських капіталістів, серед яких засновник найбільшої в Європі мережі поштоматів InPost Рафал Бжоска. Інвестиція стала дебютною для його нового венчурного фонду bValue. Також в угоді взяли участь творець лінійки продуктів харчування Bakalland Маріан Оверко і засновник рекрутингового агентства WorkService Томаш Мішиак. Сума угоди склала $500 000, умови не розкривають.
Нагадаємо, CallPage заснували три українця: Ростислав Кнап, Андрій Ткачов і Сергій Бутко, які переїхали з України в Польщу в різний час і з різних причин. Уже в Польщі вони познайомилися і створили CallPage – віджет, який дає змогу швидко зв’язати клієнта і торговця по телефону.
Користувачеві сайту пропонують залишити свій номер, після чого протягом кількох секунд його спрямовують на власника сайту через VoIP-телефонію. Але основна цінність сервісу – скоринг-система оцінювання поведінки користувача сайту, яка зможе майже зі 100% ймовірністю прогнозувати, зробить покупку користувач на сайті чи ні.
Це не перша інвестиція в CallPage – в липні 2015 року, коли сервіс ще не був запущений, команда залучила $50 000 від польського інвестфонду AIP Seed Capital. Компанію оцінили в $340 000. А до вересня 2015 року CallPage заробив на англомовних ринках. Потім CallPage пройшов відбір в естонський акселератор Startup Wise Guys і отримав 30 000 євро фінансування.
Відтоді команда стартапу зросла до 20 осіб. У квітні Бутко, Кнап і Ткачов почали пошук інвестицій і вели переговори з фондом, але потім у літаку випадково познайомилися з Рафалом Бжоска.
«У перших числах травня у нас була запланована поїздка в Лондон – Startup Wise Guys організовував демо-дей в Лондоні, і у нас було кілька зустрічей з клієнтами. Коли сіли в літак, Ростислав, наш СЕО, зауважив, що по трапу піднімається Рафал Бжоска (у нього дуже примітна зовнішність, і він досить відомий в Польщі). Ростилав домовився з хлопцем, який летів поряд з Рафалом, помінятися місцями, і зміг познайомитися і розповісти про проект. Вже через кілька днів ми отримали лист, що вони хочуть в нас інвестувати і готові запропонувати кращі умови, ніж фонд, з яким ми спілкувалися до цього», – розповів Сергій Бутко.
Гроші планують витратити на маркетинг і залучення англомовних клієнтів. «Плануємо, щоб до кінця року 85-90% наших клієнтів були з Великобританії і Штатів. Мені це здається логічним – сьогодні, щоб вижити і розвиватися, стартапу потрібно продавати свій продукт у Штатах, Європі або Китаї», – пояснив Бутко. В Україні CallPage запускати не планують.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас