У Києві дорожчають готелі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві дорожчають готелі

Особисті фінанси
1760
Середньозважена вартість розміщення в столичних номерах в 3-5-зіркових готелях за підсумками першого півріччя 2016 року зросла на 7% від рівня 2015 року і склала 3,1 тис. грн за номер на добу. Про це повідомили в консалтинговій компанії UTG.
За даними UTG, в середньому вартість розміщення в готелях Києва зросла, станом на червень 2016 року, у тризіркових готелях – на 4%, у чотиризіркових – на 8%, до 1 тис. грн, 3 тис. грн відповідно, а в п’ятизіркових знизилася на 7% – до 7,8 тис. грн.
Як повідомляється, стабілізація валютного курсу та поступове відновлення ділової активності в столиці призвели до того, що за січень-червень поточного року середньоринковий показник заповнюваності готелів зріс на 5% і склав 40,1%. При цьому в кращих 3-4-зіркових готелях даний показник збільшився на 10%, тоді як у 5-зіркових темп зростання був нижчим.
“Незважаючи на підвищення заповнюваності в першому півріччі на 5% до 40,1%, він нижче показника інших європейських країн і в умовах високої конкуренції змушує готельєрів вдаватися до крайніх заходів – скорочення операційних витрат, мінімізації рівня витрат і навіть тимчасового повного або часткового закриття об’єктів. Підвищення тарифів на обслуговування готелів призвело до зниження прибутковості, оціночно на 10%”, – зазначають аналітики.
За їхніми словами, через низькі показники прибутковості та високі ризики зарубіжні готельні мережі не поспішають розвиватися в Україні.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас