В автомобілях Honda пропишеться інтелектуальний помічник — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В автомобілях Honda пропишеться інтелектуальний помічник

Технології&Авто
306
Компанія Honda оголосила про новий проект у галузі штучного інтелекту і «розумної» електроніки, який буде реалізовуватися спільно з японською телекомунікаційною корпорацією SoftBank.
Мова, зокрема, йде про створення автомобільного смарт-помічника. Система через мікрофони, камери та інші сенсори зможе збирати інформацію про дії та емоційний стан водія. На основі отриманих даних і свідчень бортових систем такий помічник зможе давати поради в складних ситуаціях, наприклад, при парковці в умовах вкрай обмеженого простору.
Крім того, штучний інтелект зможе підтримувати осмислену бесіду. Таким чином, система допоможе скоротати час в тривалих поїздках, коли в салоні, крім водія, нікого немає.
«Honda і SoftBank планують розробити продукти, здатні комунікувати з людьми, які керують транспортними засобами. Крім того, подібна технологія зможе штучно генерувати емоції, на основі інформації, отриманої від камер і датчиків. Таким чином, за допомогою голосу автомобіль зможе, наприклад, показати страх при різкому прискоренні, або продемонструвати спокій під час плавної їзди», — йдеться в повідомленні партнерів.
Подібна інновація дозволить на якісно новому рівні пов’язати людину і транспортний засіб, внісши елемент «живого» спілкування. Наділивши емоційною складовою автомобіль, людям буде надана можливість розширити звичне уявлення про процес водіння та отримати нові емоції за кермом.
Очікується, що з метою реалізації проекту Honda до вересня нинішнього року сформує в Токіо нову дослідницьку лабораторію, фахівці якої займуться розробкою технологій для смарт-автомобілів. Про терміни практичного впровадження інтелектуального помічника поки нічого не повідомляється.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас