Сноуден розробляє для iPhone чохол із захистом від стеження спецслужб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сноуден розробляє для iPhone чохол із захистом від стеження спецслужб

Технології&Авто
419
Едвард Сноуден почав роботу зі створення чохла для iPhone 6, який дасть змогу захистити користувача смартфона від стеження спецслужб.
У першу чергу чохол призначений для журналістів і правозахисників, але їм може скористатися кожен охочий. Чохол не блокує сигнал смартфона, але гарантує те, що він перестане передавати сигнал GPS під час увімкнення режиму “в літаку”. Як наголошує видання, більшість користувачів упевнена, що режим “у літаку” передбачає, що смартфон не транслює сигнал GPS.
Утім, останні моделі iPhone продовжують це робити, чим можуть скористатися спецслужби.
Розроблюваний чохол буде кріпитися до бічної частини смартфона і з’єднуватися із SIM-картою для відстеження даних, що передаються. Сноуден сподівається представити чохол уже в наступному році.
Едвард Сноуден привернув увагу в червні 2013 року після того, як передав журналістам інформацію про стеження за інтернет-користувачами і абонентами телефонних мереж, яке здійснювали спецслужби США.
В результаті цього владі США довелося визнати факт масштабного стеження за користувачами Мережі, яке вони пояснили необхідністю боротьби з терористами. Міністерство юстиції США порушило кримінальну справу щодо Сноудена і видало попередній ордер на його арешт.
Проти нього висунуто звинувачення в шпигунстві й крадіжці держвласності. 23 червня 2013 року Сноуден вилетів з Гонконгу, після того як Вашингтон зажадав його видачі, посилаючись на угоди між країнами про видачу злочинців. З 26 червня 2013 року він перебуває в Росії. Москва не збирається видавати Сноудена США, заявляючи про відсутність відповідних домовленостей між країнами. Разом з тим у березні 2015 року Сноуден заявив про те, що готовий повернутися в США в тому випадку, якщо йому гарантують об’єктивний суд над ним.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас