Сто днів Кабміну Гройсмана: обіцянки і результати (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сто днів Кабміну Гройсмана: обіцянки і результати (інфографіка)

Казна та Політика
3193
У перші місяці прем’єр обіцяв зростання економіки, розібратися з контрабандою та скасувати податки на пенсії.
Журналісти проаналізували роботу прем’єра Володимира Гройсмана за 100 днів. На думку експертів, на відміну від попереднього уряду, нинішній склад Кабміну працює з меншим блиском і галасом, але без скандалів. Та є і мінуси – експерти вважають, що Гройсман так і не став незалежним.
Сто днів Кабміну Гройсмана: обіцянки і результати (інфографіка)
Політолог Володимир Фесенко зазначає, що 100 днів роботи на посаді – це старт для нового прем’єра. “І варто зазначити, що на старті нинішній Кабмін не засидівся і почав свою роботу дуже активно. Одне з перших рішень дуже неоднозначне – це підвищення ціни на газ. Але з точки зору політтактики, непопулярні рішення краще приймати на самому початку роботи, щоб потім їх компенсувати позитивними рішеннями”, – говорить він.
Експерт також додав, що на відміну від попереднього уряду, нинішній склад Кабміну працює з меншим блиском і галасом, але без скандалів. Фесенко нагадує також, що міністри Гройсмана і він сам менш політизовані.
Його колега Руслан Бортник в свою чергу додає, що нинішній прем’єр не допустив провалу, але, разом з тим, не досяг і якогось прогресу. “Це прем’єр-міністр, який стабілізував країну на дні економіки”, – говорить він. Найбільший мінус нинішнього глави уряду, за словами політолога, – те, що Гройсман поки що не сприймається народом як по-справжньому незалежний гравець. У сприйнятті людей він поки продовжує перебувати в тіні президента. Але, за словами Бортника, на перехід до самостійності у Володимира Гройсмана є ще час до квітня 2017 року – за рік роботи з нього спитають вже більш серйозно.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас