ДФС змінила процедуру перевірки бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДФС змінила процедуру перевірки бізнесу

Казна та Політика
1165
Державна фіскальна служба (ДФС) видала наказ, згідно з яким матеріали податкових перевірок будуть передаватися в податкову міліцію тільки після остаточного завершення всіх адміністративних і судових процедур оскарження.
“Тепер в податкову міліцію будуть передаватися матеріали податкових перевірок тільки після остаточного завершення всіх адміністративних і судових процедур оскарження. Тобто кримінальні справи будуть порушуватися за наявності реальних доказів вчинення кримінального правопорушення”, – повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів.
В уряді сподіваються, що ДФС не зможе упереджено і безпідставно тиснути на бізнес, якщо немає підтвердження складу злочину. Якщо підприємець не згоден з рішенням ДФС щодо своїх зобов’язань і подає оскарження до суду, то кримінальне провадження почнеться тільки тоді, коли слідчий знайде реальні докази злочину.
“Це оперативне рішення повинно значно зменшити кількість безпідставних кримінальних справ проти бізнесу і створити кращі умови для розвитку підприємництва”, – наголошується в повідомленні.
Нагадаємо, за інформацією бізнес-омбудсмена Альгірдаса Шемети, в 2015 році було розпочато 1 748 кримінальних проваджень і лише 55 передано до суду з обвинуваченням. Це питання також підняли представники бізнесу на зустрічі 12 липня. Для розв’язання проблеми голова Мінфіну дав доручення керівнику ДФС урегулювати це питання.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас