ГПУ повідомила, скільки правоохоронців за півроку викрили у хабарництві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ГПУ повідомила, скільки правоохоронців за півроку викрили у хабарництві

Кримінал
462
Протягом I половини 2016 року понад 300 правоохоронців викрили у хабарництві. До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про 1 131 кримінальний корупційний злочин, передає прес-служба Генеральної прокуратури України (ГПУ).
Зокрема, ГПУ 15.04.16 повідомила про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 статті 369-2 КК України, працівника Служби безпеки України, який вимагав та отримав від громадянина неправомірну вигоду в сумі 150 тис. грн за вплив на ухвалення посадовими особами Державної міграційної служби України рішення про визнання його біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту.
 
“Військовою прокуратурою Південного регіону України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо першого заступника голови Миколаївської ОДА, радника першого заступника голови Миколаївської обласної ради та першого заступника голови Єланецької РДА, які вимагали та отримали від громадян неправомірну вигоду – 92 тис. доларів за сприяння комерційному підприємству в отриманні дозвільних документів на користування надрами. Зазначеним посадовим особам 4.06.16 повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 та 4 ст. 368 КК України”, – наголошується в повідомленні.
Слідчими підрозділами правоохоронних органів протягом I половини 2016 року в суд з обвинувальним актом направлено 893 кримінальних провадження про корупційні злочини, органами прокуратури – 464.
Так, у скоєнні корупційних злочинів викрито 140 співробітників Національної поліції України, 86 – Державної фіскальної служби, в тому числі 37 – митної, по 36 – Збройних сил України та Державної прикордонної служби України, 12 – Служби безпеки України.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас