Кількість міжнародних турпоїздок у січні - квітні зросла - UNWTO — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість міжнародних турпоїздок у січні - квітні зросла - UNWTO

Світ
113
Майже 350 млн туристів подорожували по світу в січні – квітні 2016 року, міжнародний туризм зріс на 5,3% порівняно з тим же періодом минулого року, повідомляє Всесвітня туристична організація ООН (UNWTO).
За даними організації, в 2015 році кількість міжнародних туристичних поїздок зросла на 4,6%. Таким чином, нинішній рік може стати вже сьомим, в якому міжнародний туризм зростає більш ніж на 4%.
“Такі результати свідчать про бажання подорожувати. Незважаючи на трагічні події в світі, туризм залишається динамічним і стійким сектором економіки, який сприяє розвитку багатьох регіонів світу”, – наводяться в повідомленні слова генерального секретаря UNWTO Талеба Ріфаї.
Як зазначено в матеріалах організації, іноземний турпотік до країн Північної, Центральної та Східної Європи зріс на 6% в січні – квітні цього року, на Середземномор’я і південь приїхало на 4% більше туристів, ніж за ті ж місяці 2015 року, турпотік в країни Західної Європи зріс на 3%. Європа залишається найбільш відвідуваним регіоном світу.
В Африці кількість мандрівників зросла на 7%, виняток склали країни Північної Африки – сюди турпотік знизився на 8%. У країнах Центральної та Південної Америки турпотік збільшився на 7%, у Карибському регіоні – на 6%, у Північній Америці – на 5%.
У UNWTO позитивно оцінили перспективи високого сезону для північної півкулі, який припадає на травень – серпень. Згідно з прогнозами, в літні канікули сюди може вирушити близько півмільярда туристів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас