Рада може посилити заборону куріння в громадських місцях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада може посилити заборону куріння в громадських місцях

Казна та Політика
760
Заборона куріння в громадських місцях може поширитися на вокзали, таксі, гуртожитки, готелі, приміщення підприємств і організацій всіх форм власності.
Відповідна ініціатива міститься в зареєстрованому у Верховній Раді проекті закону № 4030а від 19 липня 2016 року “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо захисту громадського здоров’я від шкідливого впливу тютюнового диму)”.
Автори законопроекту також пропонують збільшити штраф за куріння в заборонених місцях з 3-10 до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Депутати вважають за необхідне заборонити розміщення пакувань і макетів тютюнових виробів у місцях роздрібної торгівлі таким чином, щоб вони були видні за їхніми межами або споживачам усередині місця роздрібної торгівлі, за винятком показу штатним працівником торгового закладу конкретного тютюнового виробу окремому споживачу старше 18 років на його вимогу.
Згідно з пояснювальною запискою, ухвалення законопроекту дасть змогу знизити споживання тютюнових виробів, особливо молоддю, що поступово призведе до поліпшення здоров’я населення.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас