Німецький бізнес готовий збільшувати інвестиції в Україну - посол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецький бізнес готовий збільшувати інвестиції в Україну - посол

Казна та Політика
231
Німецький бізнес бачить позитив у розвитку української економіки і готовий нарощувати обсяги торгівлі та інвестицій.
Про це заявив посол України у ФРН Андрій Мельник.
“Попит на розміщення виробничих потужностей в Україні починає поступово набирати обертів. І, дай бог, нам вдасться до кінця року переконати ще не одну німецьку компанію відкрити виробництво в Україні”, – заявив посол.
Говорячи про успішні спільні економічні проекти, Мельник згадав про відкриття на початку нинішнього року нового заводу компанії Kromberg & Schubert у Житомирі. Загалом в Україні зареєстровано понад 4 тисячі підприємств з німецьким капіталом, із яких реально активних – понад 2 тисячі.
Чітким сигналом для німецького бізнесу, підкреслює дипломат, є оптимістична тенденція зростання двостороннього товарообігу з початку року – за перші 4 місяці більше 20% (за німецькою статистикою, на яку посилається керівник дипмісії), це майже 1,8 млрд євро.
Мельник акцентував, що закуповується необхідне для модернізації української економіки – машини, технічні промислові установки тощо.
За німецькими даними, за перший квартал 2016 року Німеччина імпортувала українських товарів на 452 млн євро, на 3,23% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року; німецький експорт в Україну за цей же період зріс на 29,3% і склав 857,4 млн євро.
Загальний обсяг товарообігу, таким чином, склав у першому кварталі року понад 1,3 млрд євро – збільшення на 19,23%.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас