Спеціальні "розумні" нитки дозволять лікарям стежити за загоєнням ран — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Спеціальні "розумні" нитки дозволять лікарям стежити за загоєнням ран

Технології&Авто
286
На цьому тижні в журналі Microsystems & Nanoengineering з’явилася інформація про нову розробку вчених з Університету Тафтса, яка в перспективі має суттєво спростити контроль процесу загоєння серйозних ран.
Після низки експериментів фахівцям вдалося інтегрувати нанорозмірні сенсори і спеціальну електроніку з нитками для зшивання тканин. Завдяки цьому шовний матеріал перетворився на діагностичний інструмент, який дозволяє відслідковувати температуру тканин, рівень кислотності і глюкози, а також повідомляти про початок запальних процесів. Всі ці дані повинні допомогти лікарям стежити за процесом загоєння.
Спеціальні "розумні" нитки дозволять лікарям стежити за загоєнням ран
Примітно, що з подібними високотехнологічними швами користувачам навіть не доведеться постійно приходити на прийом до лікаря. Всі необхідні дані можуть автоматично передаватися по бездротових каналах на пристрій пацієнта, а потім відсилатися лікарю. Таким чином, лікар може відстежувати процес загоєння в реальному часі.
Передбачається, що нова розробка може застосовуватися не тільки в шовному матеріалі. У перспективі подібні нитки можуть бути вбудовані в різні імплантати. Однак станеться це нескоро. На даний момент новий матеріал був протестований тільки на щурах.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас