Американці дали згоду на найбільше злиття на пивному ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американці дали згоду на найбільше злиття на пивному ринку

Фондовий ринок
734
Міністерство юстиції США схвалило злиття бельгійської пивоварної компанії Anheuser-Busch InBev (AB InBev) з конкурентом SABMiller Plc, таким чином знявши одну з останніх великих перешкод для угоди обсягом близько $108 млрд.
Злиття схвалено з низкою умов. Зокрема, об’єднаній компанії доведеться цілком продати американський бізнес SABMiller, включно із часткою останньої в MillerCoors LLC, а також відмовитися від прав на виробництво і продаж певних брендів SABMiller у США і від прав на бренд Miller по всьому світу.
Ці заходи дадуть змогу запобігти надмірній концентрації в пивоварному секторі США, зазначено в повідомленні Мін’юсту.
Крім цього, угода з Мін’юстом забороняє AB InBev удаватися до практик або продовжувати реалізацію програм, що обмежують можливості незалежних дистриб’юторів пива з продажу та просування продукції конкурентів компанії в США.
Більш того, воно забороняє AB InBev купувати дистриб’юторів або пивоварні компанії, в тому числі виробників крафтового пива, без дозволу регулятора.
Бельгійська компанія вже отримала дозволи регуляторів на угоду із SABMiller в 21 юрисдикції.
Як повідомляли ЗМІ, Єврокомісія схвалила операцію зі злиття AB InBev із SABMiller в травні цього року.
AB InBev зробила офіційну пропозицію про купівлю SABMiller 11 листопада. Сума операції оцінюється в $108 млрд, виручка об’єднаної компанії складе $64 млрд, EBITDA – $24 млрд, а капіталізація перевищить $260 млрд.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас