Депутати пропонують скасувати акциз на імпорт електромобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати пропонують скасувати акциз на імпорт електромобілів

Особисті фінанси
836
У Верховній Раді зареєстровано законопроект № 4033а про внесення змін до розділу XX Перехідних положень “Податкового кодексу України (щодо стимулювання ринку електромобілів)”.
Проект закону внесено 19 червня народним депутатом від фракції “Самопоміч” Олександром Опанасенком.
Законопроект пропонує тимчасово до 1 січня 2020 року звільнити від оподаткування акцизним податком операції з ввезення на митну територію України транспортних засобів, оснащених виключно електричними двигунами.
Крім того, проект закону пропонує надати платнику податків право додати вартість придбаного на території України електромобіля до витрат, дозволених до включення до податкової знижки. Однак у розмірі, який не перевищує суму оподатковуваного доходу платника податку, відображеного в річній податковій декларації. Можливість включити такі витрати до податкової знижки надається протягом одного року на придбання електромобіля, який вперше реєструється в Україні, незалежно від наявності або відсутності іноземних актів держреєстрації.
Раніше, в кінці грудня 2015 року, Верховна Рада ухвалила в другому читанні законопроект № 1674, який звільняє від ввізного мита імпортовані електромобілі. До 1 січня 2020 року мито на ввезені електромобілів замість нинішніх 10% (або 8% за пільговим тарифом) становитиме 0%.
Нагадаємо, за січень – травень Україна імпортувала 103 електромобіля, це на 255% більше, ніж за аналогічний період минулого року.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас