S&P знизило рейтинги Туреччини, прогноз негативний — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P знизило рейтинги Туреччини, прогноз негативний

Казна та Політика
259
Міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings знизило довгострокові й короткострокові суверенні рейтинги Туреччини в іноземній валюті до “BB/B” з “BB+/B”, прогноз за рейтингами негативний.
Водночас, агентство знизило довгострокові й короткострокові суверенні рейтинги Туреччини в місцевій валюті до “BB+/B” з “BBB-/A-3”.
“Зниження рейтингів відображає нашу думку, що спроба держперевороту 15 липня посилила роз’єднаність у політичному ландшафті Туреччини. Ми вважаємо, що це підірве зростання інвестиційного середовища Туреччини, припливу капіталу. Ми вважаємо, що ризики для здатності Туреччини пролонгувати зовнішній борг виросли”, – випливає з релізу.
Негативний прогноз відображає думку S&P, що економічні, податкові та боргові метрики Туреччини можуть погіршитися, якщо політична невизначеність буде сприяти подальшому ослабленню інвестиційного середовища в країні.
Агентство може поліпшити прогноз за рейтингами Туреччини до стабільного, якщо дефіцит бюджету залишиться невеликим, а незалежність ключових інститутів країни не зміниться.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас