Восени ціна на цукор зросте до 15 гривень за пачку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Восени ціна на цукор зросте до 15 гривень за пачку

Аграрний ринок
2749
Восени ціна на цукор «підніметься» до 15 гривень за упаковку, і вище. Про це під час прес-конференції повідомив голова асоціації “Укрцукор” Андрій Дикун.
«На даний момент цукор, у середньому, коштує 12-13 гривень. В той час, як виробнича собівартість від 13 гривень», – заявив Андрій Дикун.
За словами Андрія, низька ціна зумовлена тим, що з Аграрного фонду України було вкрадено понад 30 000 тонн цукру, і потім цей цукор виставили на продаж за низькою ціною. Компанії, щоб хоч якось вижити і конкурувати, стали знижувати ціну.
«Звичайно, для українського споживача таке зниження цін приємне, особливо в наших економічних умовах. Однак, ця галузь почне «загинатися»,- заявив Андрій Дикун.
Голова асоціації спрогнозував, що при такій динаміці будуть закриватися заводи, а потім Україна почне привозити цукор тому, що у нас його просто не буде, і тоді вартість дійсно «злетить».
“Адекватна ціна – це 15 гривень за пачку цукру. В таких умовах є конкуренція і можливість виробництва вижити”, – сказав Андрій Дикун.
Голова асоціації “Укрцукор” сподівається на скасування Кабміном держрегулювання цін на цукор і скасування їх декларування. На сьогоднішній день ціни контролює Аграрний Фонд.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас