Що слід знати про індивідуальні теплові пункти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що слід знати про індивідуальні теплові пункти

Енергетика
1445
ІТП (індивідуальні теплові пункти) дають змогу скоротити до 10% витрат. Якщо, наприклад, до його облаштування в багатоповерховому будинку споживання опалення і гарячого водопостачання було 154 Гкал на місяць, то після стало 138 Гкал.
Про це розповів Сергій Савчук, голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України.
Середня вартість ІТП – близько 108 тисяч гривень, з них допомога уряду – 53 тисячі гривень, місцева підтримка – 13 тисяч гривень. В результаті ОСББ витратило 78 тисяч гривень. Для будинку сума невелика, – наголосив він.
Однак, не у всіх будинках є ОСББ. За словами Савчука, є люди, які з різних причин “самі не будуть утеплятися”. Тому урядову програму з енергоефективності планують поширити на підприємства і на керівників житлових будинків. Адже, додає експерт, закон № 417 дозволяє, щоб будинком управляло не тільки ОСББ, а й керуючий.
Нагадаємо, програма енергоефективності, яка в народі отримала назву “теплі кредити”, поширюється на співвласників багатоквартирних та індивідуальних будинків. Йдеться про державну політику з енергоефективності, яку уряд пропонує в обмін на підвищення тарифів.
Відповідно до неї, витрати ОСББ становлять 54%, державна допомога становить 37%, місцева допомога – 9%. Тобто держава платить фактично половину.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас