Бальчун розповів, коли вийде на маршрут двоповерховий електропоїзд Skoda — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бальчун розповів, коли вийде на маршрут двоповерховий електропоїзд Skoda

Казна та Політика
934
Голова правління ПАТ “Укрзалізниця” Войцех Бальчун доручив причетним працівникам прискорити ремонт електропотяга Skoda EJ675 і запустити його на маршрут вже до вересня 2016 року, повідомила прес-служба ПАТ.
“Неприпустимо, щоб один із найсучасніших в парку “Укрзалізниці” електропоїздів, побудований в 2012 році, вартістю EUR19 млн два роки стояв під парканом. Skoda EJ675 має вийти на маршрут вже у вересні цього року. Питання ремонту другого електропоїзда має бути вирішено в найкоротші терміни”, – зазначив В. Бальчун.
Він також повідомив, що зараз фахівці “Укрзалізниці” аналізують, який саме напрямок найбільш доцільно обрати для курсування цього поїзда.
При цьому В. Бальчун додав, що це рішення ПАТ “Укрзалізниця” прийматиме з урахуванням інтересів місцевих громад і готова розглянути звернення і пропозиції керівників міст.
Як повідомляли ЗМІ, два електропоїзди Skoda EJ675 City Elephant “Укрзалізниця” придбала в 2012 році перед проведенням чемпіонату з футболу Євро-2012. Ці поїзди є двосистемними (можуть рухатися по електрифікованих ділянках на постійному і змінному струмі). Електропоїзд складається із шести двоповерхових вагонів і має 607 місць, із них 46 – першого класу, 590 – другого. Електропоїзд розрахований на експлуатацію зі швидкістю до 160 км на годину. Перший поїзд № 729/730 обслуговує маршрут Харків – Генічеськ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас