Власникам ID-паспортів можуть дозволити самостійно змінювати інформацію про своє місце проживання і реєстрацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Власникам ID-паспортів можуть дозволити самостійно змінювати інформацію про своє місце проживання і реєстрацію

Казна та Політика
1466
Міністр юстиції Павло Петренко запропонував надати можливість власникам ID-паспортів самостійно змінювати інформацію про своє фактичне місце проживання та реєстрацію.
“За логікою, яка закладається у філософію ID-карток і створення єдиного, так званого демографічного реєстру, зміна місця проживання має фіксуватися відповідним реєстратором, який має доступ до реєстру. Міграційна служба і відповідні її центри видають і біометричні паспорти, ID-паспорти, ця процедура має бути максимально проста, тобто заявочного принципу. Це питання Міністерства внутрішніх справ – вони займаються координацією видачі паспортів та реєстрацією”, – пояснив він в інтерв’ю.
Водночас, міністр вважає, що за наявності ID-картки інформацію про зміну місця проживання можна подавати і через Інтернет.
“Ви, наприклад, є власником ID-картки, громадянкою України. Ви заходите на сайт міграційної служби, формуєте там свій електронний кабінет, ідентифікуєтесь, адже на чіпі зберігається ваш електронний унікальний цифровий підпис. (Тобто це ваш підпис, схожий на звичайний паперовий підпис.) І – подаєте заявку за формою, яка там надається”, – зазначив Петренко.
Голова Мін’юсту радить колегам з МВС, щоб в електронному кабінеті була можливість змінити інформацію про своє фактичне місце проживання.
“Ви подаєте за принципом електронної заяви інформацію, що ви переїхали з міста Одеси або з міста Львова в місто Київ. Якщо квартира, де ви хочете зареєструватися, у вашій власності – то все взагалі дуже просто: з реєстру нерухомості виходить інформація, що дійсно ви є власником отакої квартири за такою адресою, і ви ставите свій електронний цифровий підпис і підтверджуєте цю інформацію. Все – програма пропрацювала, і фактично за 5 хвилин ви змінили інформацію про місце проживання і так звану реєстрацію”, – додав він.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас