Mercedes-Benz представив безпілотний міський автобус (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Mercedes-Benz представив безпілотний міський автобус (фото)

Технології&Авто
646
Німецький автовиробник Mercedes-Benz показав автобус CityPilot в Амстердамі.
Машину показали в дії на найдовшій в Європі лінії швидкісного автобусного сполучення BRT завдовжки 20 км, повідомляє Автоцентр.
Mercedes-Benz представив безпілотний міський автобус (фото)
Автобус CityPilot сам може визначати, чи підходить конкретна ділянка дороги для автономного управління, і подає відповідний сигнал водієві. Той натискає кнопку, і управління автобусом переходить в безпілотний режим.
Водій не торкається ні до педалі газу, ні до педалі гальм. Складна система камер і датчиків ближньої і далекої дії стежить за дорогою, а також за світлофорами.
Крім цього, постійно аналізуються дані GPS-навігації. Автобус плавно гальмує на зупинках і плавно розганяється. У разі виникнення перешкоди на дорозі автоматично активується гальмівна система.
“Два роки тому ми представили технологію автономного руху Highway Pilot на магістральному автопоїзді. Головна мета – зробити вантажоперевезення більш безпечними і ефективними. Тепер ми адаптуємо цю технологію в наші міські автобуси – під назвою CityPilot. Це дозволить зробити транспорт більш безпечним, економічним і продуктивним”, – говорить доктор Вольфганг Бернхард, голова ради директорів Daimler AG.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас