Данилюк пропонує реформувати митницю за схемою Нацполіції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данилюк пропонує реформувати митницю за схемою Нацполіції

Казна та Політика
332
Реформа роботи митних органів має відбутися за такою ж схемою, за якою створено національну поліцію, оскільки це єдиний дієвий спосіб викорінення корупції, залучення нових людей і зміни підходів до виконання функціональних обов’язків.
Про це заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк.
“Я переконаний, що з митницею можна змінити ситуацію по типу національної поліції, – сказав Данилюк. – Є функціональні обов’язки, є люди, які їх виконують”.
Він зазначив, що сьогодні вже чимало зроблено в сфері реформи митниці.
“Деякі наші ініціативи будуть діяти вже з 1 серпня. Це ініціатива єдиного вікна, ініціатива по мобільним групам, – сказав міністр. – Не треба махати шашками, треба працювати інтелектуально. Завдання буде таким: аналітично з центрального офісу розглянути, де є ризики, і вже потім направляти мобільні групи для перевірки – ризик реалізувався чи ні. Це буде тримати у великому тонусі і митників, і контрабандистів”.
Міністр також зазначив, що ефект від уже вжитих заходів і кроків, які будуть реалізовані в подальшому, буде не швидким, але відчутним.
“Не можна оцінювати по цифрам останнього місяця-двох. Давайте подивимося на цифри через кілька місяців”, – запропонував міністр.
Раніше прем’єр-міністр України Володимир Гройсман анонсував через місяць початок масштабної реформи митниці з урахуванням рекомендацій американських фахівців, які працювали в Україні на початку липня. До середини серпня американські колеги мають представити план реформування митної служби та зміни процесів контролю на кордоні, які дозволили б змінити нинішню ситуацію і викорінити корупцію.
За оцінками експертів, щорічно Україна недоотримує до бюджету до 100 мільярдів гривень митних платежів.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас