Найбільший акціонер Alibaba має намір купити ARM — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільший акціонер Alibaba має намір купити ARM

Фондовий ринок
624
Японська телекомунікаційна компанія Softbank Group Corp близька до здійснення угоди з купівлі британської компанії – виробника чіпів ARM Holdings Plc більш ніж за 32 мільярди доларів, пише агентство “Блумберг” з посиланням на джерела, знайомі із ситуацією.
Про угоду може бути оголошено в понеділок. Як очікується, її буде здійснено в грошових коштах. За словами джерел, SoftBank запропонує 17 фунтів стерлінгів за акцію ARM. Ця ціна включає 43% премії до вартості акцій ARM на закритті торгів у п’ятницю.
Угода надасть SoftBank величезну частку на ринку мобільних чіпів. За словами одного з джерел, SoftBank розглядав придбання ARM ще до рішення громадян Великобританії про вихід країни з ЄС (Brexit). Результат референдуму не вплинув на рішення японської фірми про угоду, зазначило джерело.
Британська корпорація ARM Holdings є одним з найбільших розробників і ліцензіарів чіпів 32-розрядних і 64-розрядних RISC-процесорів, які використовуються в портативних і мобільних пристроях. Заснована в 1990 році як спільне підприємство Acorn Computers, Apple Inc. і VLSI Technology.
Японська SoftBank Group, заснована в Токіо в 1981 році, є третім за розміром стільниковим оператором в країні. Під брендом SoftBank працює понад 600 компаній на ринку телекомунікацій. Компанія є найбільшим акціонером Alibaba з 2000 року.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас