На нафтогазовому ринку готується угода вартістю $2,2 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На нафтогазовому ринку готується угода вартістю $2,2 млрд

Енергетика
1042
Американська ExxonMobil Corp. зробила пропозицію нафтогазової компанії InterOil Corp про її купівлю. “Австралійська Oil Search в травні цього року отримала від незалежної InterOil попередню згоду на її придбання за $2,2 млрд. Однак наприкінці червня InterOil повідомила, що отримала ще одну пропозицію. Угода Oil Search і InterOil дає змогу другій одночасно вести переговори з кількома потенційними покупцями”, – йдеться в повідомленні InterOil.
У компанії можливу угоду не коментували. “Згідно з пропозицією ExxonMobil, акціонери InterOil отримають по $45 за кожну звичайну акцію. З урахуванням кількості звичайних акцій InterOil, які було випущено і є в обігу, вартість операції може скласти $2,245 млрд”, – підкреслює видання. Тепер компанія Oil Search протягом трьох днів, до 21 липня включно, може за бажання представити зміни до угоди з InterOil.
Незважаючи на пропозицію ExxonMobil рада директорів InterOil рекомендує акціонерам схвалити пропозицію Oil Search, йдеться в релізі. ExxonMobil, штаб-квартира якої розташована в штаті Техас, є найбільшою приватною нафтовою компанією в світі й однією з найбільших за розміром капіталізації.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас