Список "законів для МВФ" міг скоротитися, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Список "законів для МВФ" міг скоротитися, - експерт

Казна та Політика
375
Міжнародний валютний фонд (МВФ) скоротив список обов’язкових для ухвалення Україною законів, імовірно, в обмін на зниження суми третього траншу до $1 млрд з $1,7 млрд. Про це, на думку головного економіста Dragon Capital Олени Білан, свідчить заява представника МВФ Джеррі Райса.
“З огляду на поступове відновлення української економіки і зростання валютних резервів центробанку на тлі сприятливої ​​зовнішньої кон’юнктури, скорочення суми траншу і можлива його затримка до серпня не несуть загрози для економіки або фінансових ринків”, – додає Білан.
Схвалення наступного траншу МВФ розблокує кредитну гарантію уряду США в розмірі $1 млрд. Крім того, Україна може розраховувати на 0,6 млрд євро макрофінансової підтримки від ЄС. Однак для їх отримання потрібно ухвалити додаткові законопроекти, що найімовірніше затримає надання цих коштів до осені, коли Рада повернеться з літніх канікул, вважає Білан.
“Однак, дуже ймовірно, що після отримання цих коштів у співпраці з міжнародними кредиторами знову настане довга пауза, перш за все, через відсутність підтримки непопулярних реформ у парламенті”, – вважає експерт.
Нагадаємо, спікер МВФ Джеррі Райс раніше повідомив, що виконавча рада фонду може схвалити наступний транш для України до кінця липня.
Райс уточнив, що ніяких законодавчих актів до засідання ради ухвалювати не потрібно, необхідно лише фіналізувати деякі технічні питання.
Якщо обговорення технічних аспектів затягнеться, рада може ухвалити рішення щодо України в середині серпня.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас