Гройсман: Тимошенко домовилася з МВФ про підвищення тарифів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман: Тимошенко домовилася з МВФ про підвищення тарифів

Енергетика
4366
Прем’єр Володимир Гройсман звинувачує голову “Батьківщини” Юлію Тимошенко в популізмі та в тому, що саме вона брала на себе зобов’язання перед МВФ підняти ціни на український газ.
Про це Гройсман заявив у Верховній Раді.
“Це відповідь популістам. Ви знаєте, що одна лідер однієї сили каже, що український газ коштує 20 доларів. Це повна нісенітниця. Це шалений популізм”, – зазначив він.
Він навів текст меморандуму, підписаного Тимошенко як прем’єром 31 жовтня 2008 р.
“Хочу сказати з цієї трибуни, що до сьогоднішнього дня я не підписав жодного меморандуму, а ось є підписи, в тому числі прем’єра Юлії Тимошенко. Ось він підписаний”, – сказав він і показав депутатам стос документів.
Він зачитав текст із пунктом 17 меморандуму.
“Для того щоб забезпечити тривалу базу для продовження здорового фінансування, а також упорядкування фінансових відносин “Нафтогазу” з бюджетом до кінця 2011 року ми – уряд – зрівняємо ціну на газ внутрішнього видобутку з цінами на імпортований газ”, – зачитав Гройсман.
“Це те, що було зроблено цим урядом. Але якби це було зроблено в 2008 році, Україна була б енергоефективною, не було б схем Онищенка, у багатьох не було б надсучасних літаків, яхт і всього іншого”, – зазначив Гройсман.
Він також зачитав, що в документі зазначалося, що паралельно з цим дотування на імпортований газ, споживаний тепловими комунальними підприємствами, буде скорочуватися шляхом щоквартального коригування тарифів і припинить своє існування до липня 2010 року.
Він також зачитав пункт, у якому уряд Тимошенко брав на себе систему субсидій.
“Є справжня позиція, є справжні лідери, є люди, які вірять і в те, що говорять, а є псевдолідери, які імітують боротьбу за Україну, українського громадянина, щоб отримати 1-2 або 5 додаткових відсотків, а потім стати найбільшим розчаруванням для українського народу. Час популізму минув. Настав час відповідальної соціальної економічної політики”, – зазначив Гройсман.
Як відомо, Тимошенко критикує уряд за підвищення тарифів. Вона заявляє, що дотації з держбюджету можуть повернути старі тарифи.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас