Система ЖКГ-пільг: Яку вигоду отримають економні українці (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Система ЖКГ-пільг: Яку вигоду отримають економні українці (інфографіка)

Особисті фінанси
1840
Уряд України вдосконалює програму житлових субсидій напередодні опалювального сезону 2016-17 рр., коли очікується найбільша кількість одержувачів пільг.
Про це заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева.
Передусім, за словами Реви, запроваджено механізм економного споживання населенням енергоресурсів. Він пояснив, що заощадивши на газі чи електриці, які використовуються для опалення, українці зможуть зберегти частину субсидії та витратити її в наступному місяці в рахунок основного платежу.
“Норма природного газу для опалення зменшена на 21% – з 7 до 5,5 м3/м2 опалювальної площі в місяць в опалсезон. З метою стимулювання громадян до економного споживання послуг частину невикористаної суми субсидії в еквіваленті вартості 100 м3 природного газу або в еквіваленті 150 кВт/год електроенергії, в разі використання даних джерел енергії для індивідуального опалення, громадяни зможуть зараховувати як оплату послуг, в тому числі обов’язкової частини платежу домогосподарству на наступні розрахункові періоди”, – зазначив Рева.
Система ЖКГ-пільг: Яку вигоду отримають економні українці (інфографіка)
Крім того, за словами Реви, передбачено спрощені процедури призначення субсидій. Перерахунки призначеної житлової субсидії здійснюються автоматично без повторного звернення її одержувачів.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас