Аваков розповів, навіщо українцям біометричні ID-паспорти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аваков розповів, навіщо українцям біометричні ID-паспорти

Казна та Політика
3820
Учора, 14 липня, Верховна Рада ухвалила закон про внутрішні біометричні паспорти, без якого безвізовий в’їзд в ЄС для громадян України неможливий.
“Якщо коротко – цей закон ще на крок наблизив нас до безвізового режиму з ЄС. Власне, без ухвалення цього Закону України безвізовий в’їзд наших громадян неможливий в принципі”, – повідомив Аваков.
Він також зазначив, що запровадження нових паспортів вплине на рішення ЄС про надання безвізового режиму Україні.
“Ця система дозволить належним чином формувати Єдиний державний демографічний реєстр, в якому вся інформація про видані громадянину документи буде зведена в загальну базу даних для повної ідентифікації особистості, оформлення, видачі, обміну, визнання недійсним та знищення документа, що посвідчує особу, реєстрації місця проживання чи місця перебування… Єдиний державний демографічний реєстр – одна з умов надання Україні безвізового режиму”, – додав Аваков.
Міністр також зазначив, що оформляти і видавати внутрішні й закордонні паспорти будуть і ЦНАП (Центри надання адміністративних послуг), і відділення ДМСУ, що істотно розширить охоплення населення, скоротить черги.
Нагадаємо, 14 липня Верховна Рада ухвалила закон про внутрішні біометричні паспорти. Парламентарії 226 голосами підтримали відповідний законопроект.
Законом, серед іншого, передбачається запровадити оформлення паспорта з 14 років і легалізувати внутрішній біометричний паспорт.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас