Автопілот Tesla причетний вже до трьох аварій, компанія наполягає на його безпечності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Автопілот Tesla причетний вже до трьох аварій, компанія наполягає на його безпечності

Технології&Авто
457
Автомобілі Tesla з активованим механізмом автоуправління стали учасниками вже трьох дорожніх пригод у США, про які стало відомо в останні тижні.
Компанія визнає той факт, що автопілот був увімкнений на момент останньої за часом аварії – в штаті Монтана в ніч проти неділі, проте наголошує, що ця функція неправильно використовувалася в момент аварії.
На початку травня Джошуа Браун загинув у Флориді в результаті інциденту з Tesla Model S, нині регулятори США проводять розслідування обставин аварії. На початку липня автомобіль Tesla Model X перекинувся на дорозі в Пенсильванії, але в результаті ніхто не постраждав. У третій аварії водій і пасажир також вціліли.
Голова компанії Ілон Маск заявив, що Tesla не планує відключати функцію автопілота.
Під час аварії в Монтані “машина рухалася не розділеною бар’єром гірською дорогою незабаром після півночі з увімкненою системою автопілотування”, заявила представниця Tesla.
“Наші дані свідчать, що руки водія не лежали на кермі та ніякого тиску на рульове колесо не було, – додала вона. – Це суперечить правилам використання системи, які передбачають, що в складних умовах водій повинен утримувати кермо”.
Система автопілотування не пристосована для використання на сільських дорогах без розподільників, смуг та інших ясних позначень, пише Electrek, тому, можливо, вона відключилася в процесі руху через брак візуальних даних.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас