Зараз у торгівлі з Канадою Україна має негативне сальдо, - аналітик — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зараз у торгівлі з Канадою Україна має негативне сальдо, - аналітик

Казна та Політика
252
Зараз у торгівлі з Канадою Україна має негативне торговельне сальдо. За підсумками 2015 року експорт в Канаду склав 30,2 млн дол., знизившись до 2014 року на 58,4%. Імпорт з Канади, навпаки, виріс на 7,7% до 206,3 млн дол. Ця тенденція тривала і в першому кварталі 2016 року: імпорт до відповідного періоду минулого року продовжував зростати, а експорт – знижуватися.
Про це порталу Finance.UA повідомив аналітик “Альпарі” Вадим Іосуб.
Угода про ЗВТ передбачає негайний доступ України до канадського ринку за 99% номенклатури товарів, при цьому лібералізація товарних потоків у зворотному напрямку відбуватиметься поступово.
За словами Іосуба, це дозволить наростити постачання в Канаду традиційної групи товарів, що складається з недорогоцінних металів, частин до рухомого складу, машин і обладнання. Різко можуть зрости поставки сільськогосподарської продукції.
“За угодою, Канада відкриває для України весь ринок продовольства за винятком м’яса птиці, яєць і молочної продукції. За цими позиціями Канада трепетно ​​захищає свій внутрішній ринок в торгівлі з усіма партнерами, і Україна тут не стала винятком. Перспективи, що дають можливість Україні на горизонті семи років збалансувати свою торгівлю з Канадою”, – зазначає експерт.
Нагадаємо, Канада – перша країна на Американському континенті, з якою Україна уклала угоду щодо ЗВТ. Успішна реалізація цього проекту дасть привід задуматися про укладення в перспективі аналогічних угод із США, країнами Центральної та Південної Америки.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас