Створений засновником ABBYY пошуковик Findo залучив $4 млн інвестицій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Створений засновником ABBYY пошуковик Findo залучив $4 млн інвестицій

Технології&Авто
339
Сервіс для пошуку документів, який розуміє природну мову і був створений засновником ABBYY Давидом Яном, залучив $4 млн від фонду Flint Capital і групи неназваних інвесторів з Кремнієвої долини.
Flint Capital інвестував у Findo $3 млн, ще $1 вклали інші інвестори. Отримані кошти компанія спрямує на технологічний розвиток продукту. Зазначається, що недавно сервіс запустив нову технологію Predictive Insights, яка автоматично повідомляє користувача про те, що в його пошті виявлені непереглянуті листи з дорученнями.
Додаток Findo дозволяє шукати файли в смартфоні, електронній пошті, месенджерах, соцмережах, хмарних та інших сервісах. Програма розуміє природну мову, тобто вміє шукати не за ключовими словами, а за описом: наприклад, Findo розуміє запити «презентація, зроблена в грудні» або «резюме кандидата з Нью-Йорка».
Ян представив Findo в січні 2016 року. Кількість користувачів, яких сервіс отримав з моменту запуску, в компанії не розкривають. Зараз додаток безкоштовний, але в подальшому Findo планує заробляти за freemium-моделлю: пошук документів і листів за останні півроку буде безкоштовним, за рік – $4,99 на місяць, за всю історію – $9,99 на місяць. З корпоративних користувачів компанія має намір стягувати ліцензійні платежі.
У липні Findo закрила раунд із залучення $3 млн від ABBYY. За прогнозами Яна, сервіс почне приносити прибуток за наявності 2,2 млн користувачів, якщо 2-8% їх будуть платити за користування додатком.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас