ВГСУ відмовив "Газпрому" в касації про повернення позову щодо скасування штрафу АМКУ на 86 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВГСУ відмовив "Газпрому" в касації про повернення позову щодо скасування штрафу АМКУ на 86 млрд грн

Казна та Політика
256
Вищий господарський суд України (ВГСУ) відхилив апеляційну скаргу російського “Газпрому” про визнання недійсними рішень судів нижчих інстанцій залишити без розгляду позовну заяву про оскарження рішення Антимонопольного комітету України (АМКУ) про накладення штрафу на російську компанію в розмірі 85,966 млрд грн.
Відповідне рішення суд ухвалив на засіданні в середу.
“Ухвалу господарського суду від 13 квітня 2016 року та постанову Київського апеляційного суду від 18 травня 2016 року в даній справі залишити без змін, а касаційну скаргу ПАТ “Газпром” – без задоволення”, – сказав представник суду.
Як повідомлялося, АМКУ 22 січня 2016 року наклав на “Газпром” штраф за зловживання монопольним становищем під час транзиту газу через Україну на 85,966 млрд грн.
У “Газпромі” заявили, що в АМКУ відсутні повноваження в питанні регулювання транзиту через Україну, але в останній можливий для подачі позову день – 12 квітня – зареєстрували позов до Господарського суду Києва про визнання недійсним цього рішення АМКУ.
Госпсуд Києва постановою від 13 квітня цього року у справі № 910/ 6797/16 повернув без розгляду позовну заяву “Газпрому” про оскарження штрафу АМКУ. Підставою для повернення стало неналежне оформлення позовної заяви, а саме ненадання доказів повноважень особи, яка підписала позов.
У свою чергу Київський апеляційний господарський суд відхилив скаргу “Газпрому”, який просив визнати недійсним рішення Госпсуду Києва, що залишив без розгляду позовну заяву російської компанії про оскарження рішення АМКУ про накладення штрафу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас