Росіяни загрузли в боргах: прострочення за кредитними картами зростає рекордними темпами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росіяни загрузли в боргах: прострочення за кредитними картами зростає рекордними темпами

Фінтех і Картки
4464
У Росії ринок кредитних карт уперше з початку року показує позитивну динаміку і став єдиним сегментом незабезпеченого кредитування, який показав невелике зростання. Однак слабкий позитив на ринку компенсується набагато серйознішим негативним моментом – різким збільшенням кількості прострочених кредитів.
Експерти вважають, що кредитка для росіян стала останньою можливістю «гульнути» на позикові кошти, а банки розплачуються за докризову практику роздавати карти направо і наліво.
За підсумками 1-го півріччя 2016 року обсяг виданих за кредитними картками позик склав 1,1 трлн рублів (1 долар – 64 руб.), на початок року – 1,041 трлн рублів. Зростання хоча і невелике, але принципове. Інші сегменти споживчого незабезпеченого кредитування поки продовжують стагнувати. Тенденцією кінця 2015 – початку 2016 року стало і те, що близько 80% позичальників на тлі зниження рівня життя стали використовувати кредитні карти як вигідний кредит до зарплати. На початку 2014 року цей показник не перевищував 50%.
Як показує статистика, в період кризи велика частина таких позичальників не здатна правильно оцінити свої майбутні доходи, зіставивши їх з попередніми витратами, що і призводить до виникнення простроченої заборгованості.
За матеріалами:
Фінансовиє Ізвестія
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас