В Україні вперше пересадили механічне серце — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні вперше пересадили механічне серце

Технології&Авто
603
Українські лікарі вперше пересадили пацієнтові штучне серце.
Про це у Facebook написав директор Інституту серця Борис Тодуров.
“Ми зробили це! Перше механічне серце в Україні імплантовано в Інституті Серця. Пацієнт щойно виїхав у реанімацію”, – написав Тодуров.
“14 червня в ДУ “Інститут серця МОЗ України” надійшов 41-річний харків’янин Дорошко Павло Павлович. Він працював підприємцем, ремонтував енергоустаткування на Харківській ТЕЦ № 5. Нещодавно Павло Павлович тяжко захворів і звернувся в Інститут Серця з тяжкою серцевою недостатністю”, – пояснили в прес-службі Інституту. Тоді стало зрозуміло, що єдиний реальний шанс Павла Павловича продовжити час очікування донорського серця – це імплантувати йому механічне серце. Використання штучного механічного серця для хворих з тяжкою серцевою патологією збільшує їхні шанси вижити і дочекатися необхідного для трансплантації донорського органу. На сьогоднішній день вартість такого механічного серця – 120 тисяч євро.
“Штучне серце” застосовують у хворих в термінальній стадії серцевої недостатності для порятунку їхнього життя і підтримки кровообігу до того часу, поки з’явиться можливість пересадити відповідний для пересадки донорський орган. Після імплантації штучного серця хворі, як правило, перебувають в колі сім’ї і навіть працюють.
“В даний час у Європі більше 300 пацієнтів знаходяться на штучній підтримці кровообігу, багато хто з них більше двох років. Термін служби такого серця не обмежений, деякі пацієнти з ним живуть вже більше 8 років”, – підсумували в Інституті.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас