Що змушує українців змінювати роботу? (опитування, інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що змушує українців змінювати роботу? (опитування, інфографіка)

Особисті фінанси
960
Мало хто з нас працює на роботі своєї мрії. Або на 100% задоволений заробітною платою. Чи щасливий, спілкуючись із незадоволеними клієнтами, неприємними колегами або неадекватним начальником… загалом, причин для зміни місця роботи у кожного з нас знайдеться не одна. Що ж в реальності змушує нас змінювати роботу? Аналітики сайту rabota.ua обробили більше тисячі відповідей респондентів і тепер точно знають основну причину зміни місця роботи.
Майже половина опитаних змінювали роботу 4-7 разів у своєму житті. Ще 36% учасників опитування лише 1-3 рази ризикнули змінити роботодавця, а кожен десятий був непостійний у зміні місця роботи.
Що змушує українців змінювати роботу? (опитування, інфографіка)
Птім, тих, кого раніше називали «літунами», серед учасників опитування не так вже й багато – лише 24% готові міняти роботу хоч щороку, якщо щось не влаштовує. Найбільше – 32% опитаних – мають зважений підхід до зміни місця роботи: роботу потрібно міняти раз на 5-7 років, після вичерпання потенціалу на даному місці роботи.
З року в рік головною причиною зміни місця роботи є незадоволеність заробітною платою. 84% учасників опитування готові розглядати нові перспективи, виходячи з матеріальної винагороди. Нічого дивного в цьому немає – після падіння курсу заробітні плати все ще не повернулися до докризових значень у валюті, а от ціни – вже повернулися.
Зниження купівельної спроможності, зростання комунальних платежів змушують співробітників багатьох компаній починати «поглядати на сторону». Ще 63% опитаних крім заробітної плати оцінюють ще й зміст нинішньої роботи – наскільки він становить для них інтерес.
А 56% звертають увагу на можливість кар’єрного або професійного росту.
Що змушує українців змінювати роботу? (опитування, інфографіка)
І, звичайно ж, закономірно, що тільки приріст заробітної плати може утримати працівника на робочому місці. У цьому впевнені 78% опитаних. Ще 44% подумають, залишитись чи ні – після підвищення в посаді. І 36% учасників опитування залишаться в хорошому колективі. Тільки 11% утримує в офісі боязнь змін.
Що змушує українців змінювати роботу? (опитування, інфографіка)
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас