Роботи займуть чверть ринку бізнес-сервісів у Великобританії до 2035, - Deloitte — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Роботи займуть чверть ринку бізнес-сервісів у Великобританії до 2035, - Deloitte

Світ
388
Чверть робочих місць у секторі бізнес-послуг на ринку Великобританії перебуває в зоні “підвищеного ризику” автоматизації протягом двох наступних десятиліть.
Про це повідомляє РБК з посиланням на The Telegraph.
Як наголошується в доповіді “Делойт”, роботи могли б замінити п’яту частину всіх робочих місць на адміністративних посадах у таких сферах, як інформаційні технології (ІТ) і телекомунікації, до 2035 року, оскільки падіння технологічних витрат і підвищення заробітної плати роблять автоматизацію більш привабливою.
За даними Deloitte, близько 3,3 млн робочих місць можуть бути класифіковані як сервіси з надання бізнес-послуг. Зокрема, існує “висока ймовірність”, що протягом зазначеного періоду відпаде необхідність набору кадрів на близько мільйона робочих місць.
Як розповів партнер Deloitte Саймон Барнс, робоча сила сектора буде “докорінно змінена протягом найближчих 10-20 років”. Людей, ймовірно, звільнять від “повторюваних і високоструктурованих” функцій, тоді як на заміну їм будуть створювати все більше нових кваліфікованих позицій.
Раніше голова Банку Англії Марк Карні заявив, що багато робочих місць і галузей, відомих і затребуваних сьогодні, “вже не буде завтра”. “Зростаюча швидкість технологічних змін загрожує ускладнити вибір кар’єри, а для молодих людей – планування свого життя”, – пояснив він, додавши, що випускникам на майбутнє необхідно бути “гнучкими і заповзятливими”.
За матеріалами:
The Telegraph
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас