В Європі запустять сервіс грошових переказів на базі технології blockchain — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Європі запустять сервіс грошових переказів на базі технології blockchain

Фінтех і Картки
339
Новий фінансовий додаток Gloneta об’єднає в собі месенджер і сервіс транскордонних переказів на базі технології blockchain. Серед переваг програми – використання технології blockchain для здійснення платежів без участі банків, безкоштовні перекази з деякими валютами, а також можливість отримання кредитних ліній.
Gloneta розроблятиме платіжний провайдер Worldline, який відповідатиме за безпеку карткових переказів, спільно з люксембурзьким фінтех-стартапом SnapSwap.
Офіційно додаток планують запустити в серпні 2016 року для смартфонів на iOS і Android, поки що тільки на території Європейського Союзу. Спочатку перекази за допомогою нової програми можна буде здійснювати з обмеженою кількістю валют – з євро, фунтами стерлінгів і доларами США, але в подальшому список розшириться.
Раніше ЗМІ писали про те, що в Україні стартує перший blockchain-аукціон. Учасники групи, яка також створювала систему електронних держзакупівель ProZorro, готуються до комерційного запуску нового проекту – децентралізованої електронної системи аукціонів держмайна e-Auction 3.0. Особливістю платформи є те, що вона створена на базі технології blockchain. На цій же основі працює найвідоміша в світі криптовалюта Bitcoin. Ідея створити e-Auction 3.0 з’явилася після успіху ProZorro, яка заощадила державі 1,4 млрд грн.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас