Правоохоронці розслідують фінансові махінації в НБУ на суму понад 400 млрд гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Правоохоронці розслідують фінансові махінації в НБУ на суму понад 400 млрд гривень

Кримінал
3060
Правоохоронці розслідують фінансові махінації в Національному банку України (НБУ) на суму понад 400 млрд гривень.
Солом’янський районний суд м. Києва дозволив НАБ вивчити і скопіювати документи Нацбанку першої половини 2014 року, які стосуються рефінансування приватним банківським установам.
Зокрема, Антикорупційне бюро цікавлять документи НБУ, які стосуються розробки, підготовки, узгодження, візування і затвердження нормативних документів про умови надання кредитів рефінансування для збереження ліквідності комерційних банків у період з 24 лютого до 28 травня 2014 року.
Як зазначається, під документами стоять підписи тодішніх керівників НБУ Ігоря Соркіна і Степана Кубіва. Повідомляється, що Соркін зараз перебуває в розшуку.
Крім того, повідомляється, що в рамках цієї ж справи детективи НАБ отримали тимчасовий доступ до документів НБУ, котрі стосуються обліку та контролю таких банків: “Південкомбанк”, “Київська Русь”, “Міський Комерційний Банк”, “Автокразбанк”, “Терра банк”, “Дельта банк”, “Хрещатик” та “Фінанси і Кредит”.
Всі ці банки користувалися кореспондентськими рахунками (Ностро і Востро) в австрійському Meinl Bank Aktiengeselschaft.
“Саме ці банки НАБ підозрює у використанні кореспондентських рахунків Meinl Bank для відмивання коштів через схему погашення заборгованості підконтрольних фірм перед австрійським банком. Слідчі вважають, що за цією схемою з України виводилися кошти рефінансування, отримані банками від НБУ. Загальна сума розтрати в цьому епізоді за даними НАБУ становить 12 млрд гривень в 2014-2015 роках”, – йдеться в повідомленні.
За матеріалами:
Наші гроші
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас