Збанкрутілий банк Арбузова перевів на "Укргазбанк" проблемний борг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Збанкрутілий банк Арбузова перевів на "Укргазбанк" проблемний борг

Фондовий ринок
1293
ПАТ “Укргазбанк” стягує з ТОВ “Автопластгума” 66,90 млн гривень заборгованості за кредитним договором.
Про це свідчить рішення Господарського суду Києва від 15 червня.
У 2012 році ПАТ “Комерційний банк “Експобанк” відкрив ТОВ “Автопластгума” кредитну лінію на 22,56 млн гривень під 18% річних.
У липні 2014 року “Експобанк” через договір концесії передав майнові права вимоги за кредитним договором “Укргазбанку”.
Фірмі “Автопластгума” нарахували 30,93 млн гривень заборгованості з повернення кредитних коштів, 10,72 млн гривень заборгованості зі сплати відсотків і відсотків за їх використання, а також 25,25 млн гривень пені за несвоєчасну сплату кредиту й відсотків.
Договір концесії може передбачати попередню або наступну компенсацію вартості боргу кредитору – “Експобанку” – або взагалі не передбачати компенсації. Які умови прописані в договорі “Експобанку” з “Укргазбанком” невідомо.
Компанія “Автопластгума” оформлена на ЗАТ “Компанія з управління активами “Національний резерв” і Олега Лиховида. До початку 2015 року часткою Лиховида володів громадянин США Давид Халперт.
Фонд гарантування вкладів запровадив у “Експобанку” тимчасову адміністрацію 25 вересня 2014 року. 22 січня 2015 року Нацбанк відкликав ліцензію “Експобанку” і розпочав процедуру ліквідації.
За даними ЕП, “Експобанк” контролювався Сергієм Арбузовим, який за часів президента Віктора Януковича був головою Національного банку і першим віце-прем’єр-міністром.
За матеріалами:
Наші гроші
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас