У Львові під час закупівлі німецьких трамваїв вкрали понад 2 мільйони гривень, - поліція — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Львові під час закупівлі німецьких трамваїв вкрали понад 2 мільйони гривень, - поліція

Казна та Політика
603
У Львові припинили діяльність злочинної групи, очолюваної колишнім керівником комунального підприємства, який організував розкрадання бюджетних коштів, призначених для закупівлі в Німеччині б/у трамваїв.
Про це повідомляє Департамент захисту економіки Нацполіції України.
«З метою заволодіння державними коштами, на той час директор міського комунального підприємства залучив до організованої ним «злочинної» схеми ряд фірм. Зазначені товариства були створені «нашвидкуруч».
Після проведення операції фактично їх діяльність зупинилася», – зазначають у повідомленні. Зокрема, львівським комунальним підприємством в 2007 і 2008 роках було закуплено 22 трамвая. Закупівля проходила в два етапи. Для цього з бюджету розвитку Львова комунальному підприємству було виділено 10,5 мільйона гривень.
Під час закупівлі німецьких трамваїв для міста Львова їхню вартість значно завищили – на 2,2 мільйона гривень, зазначають у повідомленні. Екс-директору львівського КП і ще 7 фігурантам справи повідомили про підозру в розкраданні бюджетних коштів і наклали арешт на їхнє майно вартістю 6 млн грн. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років і з конфіскацією майна.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас