Рева розповів, що необхідно для вирішення проблеми бідності в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рева розповів, що необхідно для вирішення проблеми бідності в Україні

Казна та Політика
3061
Підвищення реальних зарплат на 5% не усуне проблему бідності в Україні. Для виправлення ситуації необхідна детінізація економіки.
Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева.
“У прогнозі розвитку на 2017 рік передбачаємо 3% економічного зростання. Тому навіть підвищення реальних заробітних плат на 5% не вирішить проблему бідності. Але є величезний резерв – тіньова економіка. Якщо 40% економіки України перебуває в тіні, а 3% зростання ми прогнозуємо тільки для сектора, який платить податки, уявіть собі, що ми детінізуємо економіку хоча б на 10%, то зростання буде не на 3%, а на 13%. У короткостроковій перспективі наші можливості знаходяться там – в детінізації економіки”, – розповів Рева.
Міністр нагадав, що в парламент готуються внести пропозиції, які допоможуть вивести економіку з тіні та за рахунок цього вже зараз підвищити соціальні стандарти.
“Перш за все, йдеться про мінімальну заробітну плату. Вона у нас два роки практично не зростала – була заморожена. Але це не означає, що вона фактично не росла, збільшуючись в тіньовому вимірі. Треба запропонувати механізми, які б дозволили вийти цій зарплаті з тіні”, – сказав Рева.
Нагадаємо, раніше віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко прогнозував зростання реальної зарплати в Україні на 5% до кінця 2016 року.
Крім того, в Кабміні запропонували скасувати прив’язку мінімальної заробітної плати до прожиткового мінімуму. За словами Реви, в Україні відбувається незначне підвищення прожиткового мінімуму, після чого підвищується мінімальна зарплата бюджетників, і тільки потім – зарплата в приватному секторі, тоді як ситуація має бути протилежною.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас