"Нафтогаз" веде переговори з ЄБРР про збільшення револьверного кредиту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" веде переговори з ЄБРР про збільшення револьверного кредиту

Енергетика
155
НАК “Нафтогаз України” обговорює з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) можливість збільшення кредитної лінії на $300 млн, залученої наприкінці минулого року для закупівлі природного газу в Європі, повідомив комерційний директор НАК Юрій Вітренко.
На прес-конференції в Києві в четвер він зазначив, що це може бути як збільшення в рамках нинішньої кредитної лінії, так і відкриття нової лінії.
Голова правління “Нафтогазу” Андрій Коболєв додав, що на рахунках “Нафтогазу” вже є валюта, яку компанія спеціально купувала для придбання газу і закачування його в ПСГ.
Як повідомлялося, “Нафтогаз України” і ЄБРР підписали револьверну кредитну угоду на $300 млн в жовтні 2015 року, кошти призначалися для закупівлі газу в ЄС.
У 2015 році за рахунок кредиту було придбано близько 1,7 млрд куб. м газу за середньою ціною $193/тис. куб. м (в точці поставки). Постачальниками виступили Noble Clean Fuels Limited, Engie SA, Axpo Trading AG, E.ON Global Commodities SE and Eni trading & shipping S.p.A.
“Нафтогаз України” 20 травня 2016 року повідомив, що повністю погасив тіло і відсотки по кредиту ЄБРР на $300 млн, а вже через тиждень оголосив новий добір постачальників газу для закупівлі палива за надані банком кошти.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас