Де в Україні найбільші зарплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Де в Україні найбільші зарплати

Особисті фінанси
2755
Управління статистики України оприлюднило дані, згідно з якими Дніпропетровська область посіла перше місце за рівнем середньої зарплати серед областей країни, поступившись лише столиці, випередивши при цьому навіть середній рівень по Київській області.
Так, “усереднений” заробіток дніпрян в травні склав 4 990 грн, для порівняння – в Київській області – 4 962 грн, у столиці – 8 080 грн. Журналісти з’ясували, фахівцям яких професій в місті платять найбільше і які тенденції на регіональному ринку праці.
“Ринок вакансій зараз дуже різноманітний, коли ж відкинути найбільш високооплачуваних фахівців IT-сфери, то пальму першості перехопили сезонні вакансії, – розповідає директор міського рекрутингового агентства Яніна Кос. – Зараз зарплати вище, ніж зазвичай, пропонують адміністраторам, хостес ресторанно-готельних комплексів, сезонним робітникам на фермах і агрокомплексах”.
Сьогодні різноробочі в місті заробляють від 4 500 грн, адміністратори – близько 5 000 грн, агрономи на сільгосппідприємствах – мінімум 10 000 грн. Досить високі зарплати в Дніпрі зараз і в сфері будівництва та архітектури – від 8 000 грн, а доходи бухгалтерів і аудиторів стартують з 5 500 грн. “Якщо говорити про великі підприємства, то виросли зарплати у бухгалтерів, у керівництва середньої ланки, логістів, а ось топ-менеджерам нині пропонують значно менше, ніж раніше”, – розповідає Яніна Кос.
Порівняно з минулим роком кількість безробітних навіть збільшилася, правда, лише на 0,04%. Втім, і працевлаштувати вдалося трохи більше народу – на 0,7%, ніж за аналогічний період 2015-го.
Відзначимо, що, за словами співробітників Центру зайнятості, найпопулярніші серед городян, які влаштовуються через “біржу праці”, в цьому році є вакансії продавців, водіїв, бухгалтерів, охоронців, комірників, вантажників, слюсарів та прибиральників.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас