Смартфон BlackBerry Classic йде з ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Смартфон BlackBerry Classic йде з ринку

Технології&Авто
683
Компанія BlackBerry оголосила про припинення виробництва смартфона BlackBerry Classic – оновленої моделі пристрою, який свого часу зробив канадського виробника лідером ринку до приходу на нього Apple, передає агентство Bloomberg.
«Classic давно перевершив за середнім терміном служби інші смартфони на сучасному ринку, – заявив операційний директор BlackBerry Ральф Піні (Ralph Pini), коментуючи відмову компанії від цього апарата. – Ми готові до цих змін, оскільки ми можемо запропонувати своїм клієнтам щось краще».
Бренд BlackBerry став легендарним завдяки кнопковим телефонам, які мали високий попит у компаніях і державних установах. Однак розвиток сенсорних технологій змусив вендора зробити акцент на пристрої, керовані за допомогою дотиків до дисплея.
Лише 2014 року BlackBerry повернулася до смартфонів з QWERTY-клавіатурою, випустивши ту саму модель BlackBerry Classic. Втім, ні вона, ні інші гаджети не допомогли компанії зупинити падіння мобільного бізнесу.
Нещодавно стало відомо про плани американського Сенату відмовитися від смартфонів BlackBerry на користь Android-продуктів і iPhone.
Незважаючи на скорочення і так мізерного модельного ряду BlackBerry збереже підтримку своєї операційної системи BlackBerry 10. Компанія обіцяє випустити оновлення для цієї платформи в серпні, а також унаступному році.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас