"Енергоатом" відновлює платежі ТВЕЛу за ядерне паливо — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Енергоатом" відновлює платежі ТВЕЛу за ядерне паливо

Енергетика
579
НАЕК “Енергоатом” відновлює платежі АТ “ТВЕЛ” за свіже ядерне паливо.
У середу прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив про зняття судовою інстанцією арешту з рахунків “Енергоатому” і відновлення його діяльності.
“Суд зняв арешт і відновив діяльність “Енергоатому”. Вітаю рішення суду”, – написав прем’єр на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter.
Наприкінці червня віце-президент ТВЕЛ Олексій Григор’єв у кулуарах форуму в Сіверську повідомляв журналістам, що ТВЕЛ продовжує постачання палива на українські АЕС, проте платежі за нього не надходять.
Наприкінці квітня “Росатом” повідомляв, що арешт рахунків “Енергоатому” може змістити графік виготовлення палива і відстрочити повернення ВЯП.
Як відомо, в березні 2016 року Державна виконавча служба заарештувала рахунки і майно “Енергоатому” на загальну суму 200 млрд гривень, фактично заблокувавши фінансово-господарську діяльність найбільшої в Україні енергогенерувальної компанії.
Арешт рахунків було здійснено у справі про стягнення заборгованості в 127,3 млн гривень на користь ЗАТ СП “Укрелектроват”, яку “Енергоатом” вважає сумнівною. Ця сума боргу була сформована шляхом індексації боргу в 2,5 млн гривень за одноосібним рішенням судового експерта.
“Енергоатом” є оператором всіх діючих АЕС України. Експлуатує Запорізьку, Південно-Українську, Рівненську і Хмельницьку станції, оснащені водо-водяними енергетичними реакторами загальною встановленою електричною потужністю 13,835 ГВт.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас