Ripple скористалася проблемами у SWIFT — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ripple скористалася проблемами у SWIFT

Технології&Авто
646
У Ripple вважають, що недавній сплеск кібератак у Бангладеш, В’єтнамі та Еквадорі виявив вразливі місця міжнародних банківських операцій. Зламавши мережі банку, зловмисники могли безперешкодно виводити кошти на рахунки в офшорах через мережі SWIFT. На тлі цього компанія Ripple вирішила нагадати, що використання розподілених реєстрів дозволить уникнути таких проблем.
Організація впроваджує опцію мультипідпису для банків. Тепер ініціатору платежу потрібне підтвердження кількох сторін для авторизації угоди. Це можуть бути інші користувачі, пристрої або установи. Завдяки цій технології здійснити транзакцію від чийогось імені буде складніше. Для цього потрібно буде скомпрометувати принаймні кілька пристроїв.
У компанії визнають, що мультипідпис вже в якомусь сенсі використовується в традиційному банкінгу. Однак мультипідпис в умовах розподіленого регістру дозволяє посилити безпеку: навіть якщо внутрішня система банку буде зламана, ймовірність зупинити виведення коштів буде вище.
SWIFT пообіцяв оновити свої процедури безпеки в світлі останніх подій. Але компанія нагадала банкам про необхідність брати безпосередню участь у захисті своїх коштів: фінустанови зі слабким захистом можуть бути відключені від SWIFT.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас