MasterCard загрожує штраф у 19 млрд фунтів стерлінгів за підвищені комісії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

MasterCard загрожує штраф у 19 млрд фунтів стерлінгів за підвищені комісії

Фінтех і Картки
414
Міжнародній компанії MasterCard загрожує штраф у розмірі 19 млрд фунтів стерлінгів у рамках відшкодування збитків своїм британським клієнтам. Згідно з колективним позовом компанія встановила незаконні підвищені комісії, що стягуються в магазинах під час розрахунку з використанням дебетових і кредитних карт MasterCard протягом 16 років.
Британський закон про захист прав споживачів дозволив подати позов на компанію. На чолі позову стоїть колишній британський фінансовий омбудсмен Вальтер Меррікс, який заявив, що ціни на все, придбане в період з 1992 по 2008 роки, були вищі, ніж треба, внаслідок незаконного поводження MasterCard.
«Моя мета полягає в тому, щоб отримати відшкодування, на яке британські споживачі мають право, і гарантувати, що MasterCard не отримуватиме незаконний прибуток, який отримала», – прокоментував Меррікс.
За його словами загальний збиток, завданий британським покупцям, може скласти понад 19 млрд фунтів стерлінгів, що еквівалентно сотням фунтів на кожного покупця, а цей прецедент має подати чіткий сигнал іншим компаніям, які порушують закони про конкуренцію за рахунок британських споживачів.
У 2014 році Європейський суд заявив, що такі збори є порушенням антимонопольних правил ЄС. У квітні минулого року Європейський парламент і Рада Європейського Союзу ухвалили Директиву про максимальні розміри комісій за банківськими картками: 0,2% для дебетових і 0,3% для кредитних карт.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас