Аваков висловився про вільне носіння зброї та озброєння депутатів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аваков висловився про вільне носіння зброї та озброєння депутатів

Казна та Політика
3997
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков розповів про видану зброю народним депутатам, а також висловився проти вільного носіння зброї.
Міністр розповів, що за час свого перебування на посаді міністра МВС роздав 1 085 одиниць зброї.
“1 085 стволів міністр Аваков видав за 2014-2016 роки, це мої прямі повноваження, які я не погоджую ні з ким. З них 817 видано бійцям і офіцерам Нацгвардії, Нацполіції, МВС, УДО, Міноборони. 78 – волонтерам, 13 – працівникам прокуратури. Окремо ще 25 – працівникам Донецької та Луганської областей” – розповів він.
“Всім “подобається”, що депутати ВР отримали 88 стволів, насправді їх 97. І я поясню. Як правило, це депутати з двох скликань, які, так чи інакше, мали стосунок до подій на сході чи на Майдані. Якщо я знав, що вони там були, гідно виконували певні функції, я їх нагороджував”, – сказав міністр.
Крім того, Аваков висловився проти вільного носіння зброї.
“Так, на сьогодні я проти зняття обмежень на придбання і носіння зброї… Не можна зробити так, щоб кожен мав зброю. Тут багато ризиків. Подивіться на Нью-Йорк. Там майже вільний доступ до зброї. Рівень порушень гігантський. До вільного продажу зброї слід приходити із серйозним держконтролем, але точно не в момент, коли у нас є такий доступ до зброї, як зараз, під час війни. І точно за певних жорстких процедур. Ми багато розглядали таких варіантів, але не зараз”, – додав міністр.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас