Суд відмовив НБУ в закритті провадження у справі Платинум Банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд відмовив НБУ в закритті провадження у справі Платинум Банку

Кредит&Депозит
1108
Окружний адміністративний суд відмовив Національному банку в закритті провадження у справі Платинум Банку (Київ).
Про це йдеться в ухвалі суду від 22 червня.
Компанія “МТС Україна” просила суд визнати протиправною бездіяльність НБУ щодо невживання належних заходів реагування стосовно віднесення Платинум Банку до категорії проблемних, внаслідок невиконання зобов’язань перед “МТС Україна” щодо повернення банківського вкладу.
9 червня НБУ заявив клопотання про закриття провадження у справі, оскільки Нацбанк в рамках відносин, щодо яких подано позов, не здійснював до “МТС Україна” владних управлінських функцій.
Суд відмовив Нацбанку в закритті провадження у справі Платинум Банку.
Як повідомляли Украiнськi Новини, в грудні 2015 суд зобов’язав Платинум Банк повернути “МТС-Україна” заборгованість 250 млн гривень відповідно до депозитних угод від 2014 р. (кошти розміщувалися під ставки від 21,5% до 23% річних).
Однак банк звернувся до суду з проханням відкласти повернення коштів через те, що проведення єдиного платежу для фінустанови утруднено.
14 квітня суд, розглянувши заяву Платинум Банку про відстрочку повернення боргу на 3 місяці, задовольнив її та зобов’язав банк повернути 250 млн гривень до 14 липня.
31 травня Київський апеляційний господарський суд задовольнив апеляційну скаргу компанії “МТС-Україна” і скасував рішення Госпсуду Києва від 14 квітня, яким банку була надана відстрочка.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас