Автомобіль у подарунок: оприлюднено схему SMS-шахрайства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Автомобіль у подарунок: оприлюднено схему SMS-шахрайства

Кримінал
2488
Експерти української міжбанківської асоціації ЕМА розповіли, як виглядає схема SMS-шахрайства.
Крім того, в ЕМА виявили 147 сайтів, мета яких – обдурити довірливого споживача. На цих ресурсах публікується свідомо хибна інформація про розіграші автомобілів на території України і РФ.
Цей список постійно змінюється. Якщо ресурс виявили – шахраї швидше за все його закриють і запустять новий.
Як уникнути обману?
Щоб вирахувати шахраїв, не обов’язково бути експертом. У ЕМА опублікували стандартну схему поведінки шахраїв.
1. Абонентові надходить SMS із текстом: «Вітаємо! Ви виграли автомобіль (модель). За додатковою інформацією звертайтеся (далі вказується номер і посилання на сайт шахраїв)».
2. Абонент передзвонює і дізнається, що йому і справді пощастило – він виграв автомобіль. Від отримання призу його відділяє необхідність заплатити податок у розмірі 1% від вартості авто. Користувачеві повідомляють реквізити для переказу суми (зазвичай номер карткового рахунку) і місце отримання призу.
3. В SMS також є посилання на підроблений сайт автосалону з докладним описом акції. На ньому вказано вже знайомий номер і реальні реквізити компанії (автовиробника, салону), яка нібито розігрує машину.
4. Якщо переможець не помітить підступ і все-таки перерахує гроші на карту злочинця – повернути кошти можна буде тільки після затримання злочинців.
Якщо ви все ж хочете перевірити долю, знайдіть сайт і телефон автосалону в інтернеті самостійно. І дізнайтеся про дійсні розіграші безпосередньо у співробітників компанії.
Пам’ятайте, що всі номери і посилання в SMS можуть бути підробленими.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас